Co muže a ženy, drží ve vztahu několik let? Je možné být šťastný, neboli šťastnější rok od roku? Nebo je pravdou zahrabanou pod kobercem, že mají muži hrůzu z toho, co by následovalo po ukončení vztahu?
Každý vztah je jako živý organismus. Vyvíjí se, roste, dospívá a taky stárne. Není možné v žádném vztahu po deseti / dvaceti letech, hledat stejnou energii a zapálení pro život, jako na samotném začátku. Mnoho párů je spolu, už jen ze stereotypu a stálosti. Cílem těchto lidí je, nezůstat v životě sám.
 červené růže
Jak dlouho, ale dokážou dva lidé spolu zůstat, aby to bylo aspoň zčásti spokojené soužití? Proč muži udržují vztah, i když to neklape?
·        Léta pohromadě
Žijete spolu, snad už věčnost. A to, je vaše životní zkouška. Pokud jste dva – jste tým, a když jste tým, panuje mezi vámi souhra. Do určité doby to klape, ale každý vztah stárne. Záleží na osobnosti každého z dvojic. Pokud je žena dominantní, temperamentní a dobrodružní typ, jen těžko ji doma udržíte v zaběhlém vztahu, jen ze samotné setrvačnosti.
·        Rodinný typ
Muž rodinného charakteru, který se touží usadit a zapadnout jako dílek v puzzlích, prožívá vztah už od začátku s myšlenkou, že to jednou bude nuda. Co když, se najdou dva lidé s rozličnými hodnotami a charakterem? Platí tady, že protiklady se budou přitahovat, nebo se poženou do vztahu, který brzy zažije velký „faux pas“? Žena si muže, který chce rodinu nechává takzvaně „na horší časy“, ale pokud to s ním nemyslí vážně, rychle uteče. Naopak muž, který touží po rodině si hledá jenom matku jeho dětí, a když vidí jenom potencionální flirt, bere nohy na ramena.
·        Navěky věků
Bez obětí a omezení, žádný vztah nefunguje. Myslím, že se ani muž, ani žena, nemůže přislíbit něčemu, do čeho půjdou jen tak po hlavě a nebude to mít efekt. Jen vztah, který mají lidi přesně daný sami v sobě, s jasnou představou, že bude trvat věčně, může setrvat bez sebemenších let trápení a vyčerpanosti, z utíkání daných let. Je možné žít a být šťastný ve vztahu desítky let, ale musíte do něho jít s tímto postojem a především to chtít!
 zaškrtnutí políčka
Ženy i muži udržují vztah jenom do té doby, než jim to vyhovuje. Jak se, ale objeví něco, s čím nejsou spokojení, mají nutkání to hledat jinde, s někým jiným. Neprosperující vztah, není jak pro muže, tak i pro ženy.